Risotto warzywne

4.5 (194 ocen)

Lekkie , pożywne i zdrowe z chrupiącymi warzywami , bez żadnych smażonych składników. Cieszy oko i podniebienie :)

Składniki:

  • Porcja dla 2 osób
    100 g brązowego ryżu ( jedna saszetka)
    6 różyczek brokuła
    3-4 rzodkiewki
    1 ogórek kiszony
    1 pomidor
    1 cebula
    1 łyżka posiekanego koperku
    2 kostki brykietu mrożonego szpinaku
    2 łyżki mleka
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki pieprzu
    szczypta chili




Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.
  • warzywa 2. Warzywa myjemy , brokuła wrzucamy do wrzątku na 2-3 min , pomidora sparzamy , obieramy ze skórki.Cebulę obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
  • ryż ze szpinakiem 3. Ugotowany ryż wyciągamy z woreczka , wkładamy z powrotem do garnka.Dodajemy mleko oraz szpinak , stawiamy na wolniutkim , mieszamy do całkowitego rozmrożenia się szpinaku , doprawiamy czosnkiem , pieprzem i chili. Zdejmujemy z ognia.
  • gotowe danie 4. Dodajemy wszystkie warzywa mieszamy. Rozdzielamy na porcje.

Porady

czosnek granulowany możemy zastąpić ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować