Risotto z cukinią i dzikim ryżem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne, zdrowe i kolorowe danie z ryżem

  • 60 min

Składniki:

  • 600g cukinii
    1 duża cebula
    30g masła
    200g białego ryżu
    100g dzikiego ryżu
    0,75l bulionu warzywnego
    1 łyżka posiekanej bazylii
    pół łyżeczki gałki muszkatołowej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z cukinią i dzikim ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Masło rozpuścić w garnku, najpierw poddusić cebulę, potem dodać cukinię. Następnie wsypać ryż, poddusić, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wlać połowę bulionu, powoli gotować w odkrytym garnku. Gotować ok. 30 min. Całość często mieszać i stopniowo dolewać resztę bulionu. Na koniec dodać posiekaną bazylię.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować