Risotto z czerwoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczne risotto nadaje się jako dodatek do mięs ,szczególnie duszonych. Smakuje również samo.

  • 40 min

Składniki:

  • duża cebula
    500 g czerwonej kapusty
    szklanka ryżu arborio
    350 ml bulionu warzywnego
    pieprz

Risotto z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Risotto z czerwoną kapustą 1. Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę ,kapustę szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy cebulę i kapustę. Zalewamy bulionem ,dodajemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu ,do momentu kiedy ryż wchłonie cały bulion. Doprawiamy pieprzem. Podajemy same lub jak u nas z duszonym mięsem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy