Risotto z brązowego ryżu ze szpinakiem

4.5 (167 ocen)

  • 40 min

Szpinak w każdej postaci jest pyszny, ale to już przesada...

  • 40 min

Składniki:

  • * ząbek czosnku i pół cebuli
    * szklanka brązowego ryżu
    * 2 szklanki szpinaku
    * łyżka oliwy lub oleju
    * gałka muszkatołowa, sól, pieprz, łyżeczka ciemnego sosu sojowego, 2 łyżeczki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z brązowego ryżu ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy pół łyzki oliwy i na rozgrzany wsypujemy ryż. wlewamy 1,5 szkl. wody. pod przykryciem gotujemy ok 25min. na patelni rozgrzewamy reszte oleju i wrzucamy cebule i czosnek posiekany. podsmazamy i wkładamy szpinak ( w całości lub lekko przesiekany). disimy ok 5 4 min. gdy ryż się ugotuje wrzucamy szpinak. i chwile razem dusimy.

Porady

Pasuje jak dodatek do dań mięsnych , ryb , kotletów warzywnych jak i samo danie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować