Risotto z gruszką i tymiankiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Risotto z gruszką i tymiankiem

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 szklanka ryżu do risotto
    1 szklanka soku jabłkowo-gruszkowego lub jabłkowego
    1 szklanka wody
    szczypta cynamonu
    1 garść świeżego tymianku
    1 gruszka
    1 jabłko
    sok z 1/2 cytryny
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Risotto

Risotto z gruszką i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy na patelni, wsypujemy na nie ryż i smażymy, aż ryż się zeszkli.
    Sok jabłkowo-gruszkowy lub jabłkowy mieszamy z wodą i część wlewamy na patelnię,aby ryż wchłonął płyny.
    Ryż cały czas mieszamy aby się nie przypalił i się nie sklejał.
    Resztę soku dolewamy na patelnię w miarę wchłaniania go przez ryż. Pod koniec smażenia, na patelnię wrzucamy garść świeżego tymianku (same listki bez gałązek) i mieszamy z ryżem.
    Jabłko i gruszkę obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy cynamon i całość dodajemy do ryżu kiedy ten będzie już usmażony al dente.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować