Risotto z kurczakiem i warzywami.

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Do tego risotta możemy wykorzystać również wędlinę lub podsmażoną pierś z kurczaka. Zamiast marchewki z groszkiem możemy dodać fasolkę szparagową.

  • 30 min

Składniki:

  • szklanka ryżu
    ćwiartka upieczonego kurczaka
    200 g marchewki z groszkiem
    cebula
    2 szklanki wody
    olej
    magi
    oregano
    bazylia
    ostra papryka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z kurczakiem i warzywami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na oleju. Jak cebula się zeszkli dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, wymieszać i podsmażyć razem. Dodać marchewkę z groszkiem i smażyć razem. Dodać ryż, wymieszać i smażyć chwilę. Dolać pół szklanki gorącej wody, mieszać i jak ryż wchłonie wodę dolać znowu pół szklanki i tak stopniowo po każdym wchłonięciu wody przez ryż aż wykorzystamy obydwie szklanki wody. Dolewając wodę często mieszać. Jak ryż będzie miękki doprawić risotto magi, oregano, bazylią, ostrą papryką, solą i pieprzem. Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Risotto z warzywami i kurczakiem

To może cię zainteresować