Risotto z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Risotto z dodatkiem pomidorów i papryki. Szybkie i pożywne danie dla miłośników ryżu.

  • 50 min

Składniki:

  • - 2 łyżki oliwy
    - 1/2 cebuli
    - 1/2 dużej papryki czerwonej, zielonej, żółtej
    - puszka pomidorów pokrojonych
    - mrożona marchewka z groszkiem
    - 450 ml bulionu
    - sól, pieprz do smaku oraz odrobina słodkiej papryki
    - 300-350 g ryżu do risotto

Risotto z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać pokrojoną w piórka cebulkę, podsmażyć. Po chwili dodać pokrojone w kostkę papryki. Podsmażać 10 min.
  • 2. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać pokrojoną w piórka cebulkę, podsmażyć. Po chwili dodać pokrojone w kostkę papryki. Podsmażać 10 min.
  • 3. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać pokrojoną w piórka cebulkę, podsmażyć. Po chwili dodać pokrojone w kostkę papryki. Podsmażać 10 min.

Komentarze

Podobne przepisy