Romantyczne spaghetti z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namoczyć w mleku, lub wodzie. Pokrojoną cebulę zeszklić na maśle. Zemleć w maszynce rybę, raze z bułką, cebulą, dodać jajko, pieprz, sól, wyrobić masę, aby masa była bardziej pulchniejsza można w czasie wyrabiania dodać odrobinę wody.
2.Z masy formować pulpeciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.
3.Sos pomidorowy: Do garnuszka wlać buliom, gorący wywar podprawić mąką utartą z olejem i dodać w między czasie przecier i ugotować sos z pokrojonymi pieczarkami.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Spaghetti wyłożyć na talerz, ułożyć na nim pulpety i oblać sosem pomidorowym z pieczarkami. Udekorować biedronkami z rzodkiewki, lisktkami szpinaku wedle uznania.
Komentarze