rogaliki bez jajek

4.5 (162 ocen)

  • 40 min

pyszne rogaliki

  • 40 min

Składniki:

  • 2 margaryny,
    4 łyżki cukru,
    10 dag drożdży,
    1 kg mąki pszennej,
    1 kubek śmietany 12%
    puszka masy krówkowej

    lukier: 30 dag cukru pudru i olejek migdałowy
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składniki zagniatamy do gładkiej masy, następnie należy rozwałkować i wykrawać trójkąty na które dajemy masę krówkową lub marmoladę, formujemy rogaliki, wkładamy do piekarnika na ok. 20 min.

    cukier puder zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 2 godz. po wystygnięciu rogalików odlewamy wodę i dodajemy kilka kropel olejku migdałowego, mieszamy i smarujemy rogaliki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować