Rogaliki krucho drożdżowe

4.48 (198 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Są naprawdę pyszne, bardzo często je piekę :) Można do nich dodawać co się tylko chce

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • pół kostki drożdży
    szklanka ciepłego mleka
    1kg mąki
    6 łyżek cukru
    3 jajka
    3/4 szklanki oleju
    słoiczek kremu czekoladowego
Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki krucho drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozgnieść dodać łyżeczkę mąki, łyżeczkę cukru i troszeczkę ciepłego mleka, zostawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać cukier roztrzepane jajka, mleko i olej a na koniec wyrośnięte drożdże. Dokładnie wymieszać.
    Podzielić ciasto na części i za każdej formować koło. Podzielić na 8 trójkątów i na każdą największą część trójkąta nakładaj krem czekoladowy. Zwijamy i formujemy rogalika :) Układamy na blachę i czekamy aż wyrosną ok.30 minut

Porady

Nadzieniem nie musi być czekolada, może to być marmolada, dżem, owoce, budyń czy masa makowa. Pod każdą postacią smakują pysznie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować