Rogaliki orzechowe

4.14 (278 ocen)

Obłędnie pyszne,szybkie i kruche rogaliki doskonałe do jesiennej herbatki

Składniki:

  • Składniki:

    30 dag mąki pszennej
    20 dag masła lub margaryny
    10 dag cukru pudru
    10-15 dag orzechów drobno pokrojonych lub zmielonych
    cukier waniliowy
    2 - 3 żółtka
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.14 (278 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę,masło,cukier,cukier waniliowy,orzechy,proszek do pieczenia i żółtka wymieszać na jednolitą masę.Gdy masa jest bardzo klejąca dodać jeszcze trochę mąki. Z ciasta formować malutkie rogaliki - najpierw uformować wałeczki i zwijać na kształt rogalików. Układać na blaszce wyłożonej papierem i piec w 180 st C ok 15-20 min,w zależności od tego jaki mamy piekarnik.
    Po upieczeniu gdy rogaliki przestygną posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować