Rolada biszkoptowa z jabłkami

4.5 (147 ocen)

Biszkoptowa szarlotka, pyszna i rozpływająca się w ustach.

Składniki:

  • 3 jajka
    1/3 szklanki wody
    120g mąki
    0,5 szklanki cukru
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    7 jabłek
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka cukru

    Cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Rolada Desery Biszkopty

Rolada biszkoptowa z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, odcisnąć sok i wymieszać z cukrem i bułką tartą.
    Odłożyć do lodówki.

    Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier, żółtka, zimną wodę, a na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć jabłka (można posypać cynamonem) i wyrównać, na to wylać masę biszkoptową.

    Piekarnik rozgrzać do 180', biszkopt piec ok. 30 minut aż będzie lekko rumiany.

    Na blacie położyć czystą ściereczkę, wyłożyć na nią ciasto, ściągnąć papier i zwinąć.
    Owinąć roladę ściereczką.

    Ostudzoną roladę posypać cukrem pudrem.

    Smacznego!

    
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować