Rolada drobiowo - wieprzowa

0 (0 ocen)

Najlepsza jest swojska wędlinka

Składniki:


  • kurczak- 1 szt
    mięso mielone wieprzowe -0,5 kg
    pieczarki -300 g
    cebula -1 szt
    jajka - 2 szt
    sól i pieprz
    tłuszcz
    przyprawa do kurczaka





Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada drobiowo - wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kurczaka usunąć kości, następnie skórę naciąć wzdłuż, zaczynając od piersi
    udka i mięso z piersi rozciąć tak by było mięso na całej skórze.
  • 2. Dobrze przyprawić mięso przyprawą do kurczaka, włożyć mięso do miski, przykryć i odstawić na całą noc do lodówki.
  • 3. Farsz
    Pieczarki opłukać, pokroić w pół plastry, udusić na tłuszczu.
  • 4. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć.
  • 5. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami i cebulę.
  • 6. Dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać.
  • 7. Wyłożyć farsz na skórę z mięsem, ciasno zrolować, obsypać przyprawą do kurczaka, włożyć do siatki.
  • 8.
    Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia.
  • 9. Piec 75 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stop.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować