Rolada mięsna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Rolada ta jest bardzo smaczna przepis na nią opracowałam sama.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, 4 pomidory, 1/5 opakowania makaronu spagetti, 2 jajka, sól, pieprz, łyżeczka suszonej bazylii, łyżka bułki tartej

Rolada mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wyrabiamy z solą, pieprzem, bułką oraz jajkami.
  • 2. Makaron gotujemy na miękko w osolonej wodzie.
  • 3. Pomidory przesmażamy na patelni do czasu odparowania wody i uzyskania kleistej konsystencji, solimy, dodajemy bazylię.
  • 4. Na folię aluminiową wykładamy mięso na grubość 2 cm, smarujemy masą pomidorową i po całości rozkładamy makaron, przy pomocy folii zwijamy mięso, następnie pod jej przykryciem pieczemy roladę 40 min. Studzimy i kroimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2014

Komentarze

Podobne przepisy