Rolada mięsna z kaszanką i fetą na zimno i ciepło.

4.49 (183 ocen)

Rolada mięsna z kaszanką i fetą na zimno i ciepło.

Składniki:

  • 1 kg mięso z łopatki wieprzowej
    30 dag kaszanka
    10 dag feta grecka
    2 jajka
    1 bułka namoczona w mleku
    3 cebule
    1 łyżka śmietana 18%
    1 ząbek czosnku
    olej do smażenia
    majeranek
    pieprz
    przyprawa Kucharek
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada mięsna z kaszanką i fetą na zimno i ciepło. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie.
    Mięso zmielić, dodać 2 jajka, bułkę namoczoną w mleku i odciśniętą, śmietanę, pokrojone w kostkę i przesmażone 2 cebule, przyprawy.
    Całość dobrze wyrobić i rozłożyć na folii do pieczenia, formując prostokąt.
    Cebulę i ząbek czosnku, drobno pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać kaszankę. Całość chwilę smażyć, przestudzić i rozłożyć na mięsie, formując wąski pasek, na który rozłożyć pokrojoną w kostkę fetę.
    Całość zwinąć w rulon, związać nicią kucharską i piec w temperaturze 190 oC 1 godzinę.
    Wyjąć z pieca i po 10 minutach pokroić w plastry i podać np. z sosem z kurek.
    Jeżeli podajemy na zimno. Po wyjęciu z pieca pozostawić do całkowitego wystudzenia. Najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować