Rolada schabowa z białą kiełbasą, papryką i porem

4.97 (148 ocen)

  • 2 godz.

Smacznie nadziane mięsko rodzinie i znajomym bardzo smakowało.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,2 kg schabu (bez kości)
    3 białe kiełbasy
    1/2 papryki zielonej
    1/2 papryki żółtej
    jasna część pora
    słodka i ostra papryka
    czosnek granulowany
    pieprz
    sól
    majeranek
    liść laurowy
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.97 (148 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada schabowa z białą kiełbasą, papryką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym i nacinamy wzdłuż nie przecinając do końca.Rozkładamy i rozbijamy nadają mu kształt prostokąta,nacieramy solą,pieprzem i przyprawami.
    Na całej długości schabu układamy białą kiełbasę bez skórki,pokrojone w słupki papryki i pora.
    Całość ciasno zwijamy i obwiązujemy sznurkiem wędliniarskim,roladę wkładamy do rękawa do pieczenia,dodajemy liść laurowy i ziele angielskie
    przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w na grzanym piekarniku do 180 przez 90 minut.10 minut przed końcem pieczenia rękaw rozcinamy,aby mięso się przyrumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować