Rolada serowa z pieczarkami i filetem z kurczaka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy jajka i majonez.
Wszystko razem mieszamy i wykładamy na blaszkę o wymiarach 40 cm / 40 cm aby wyszedł nam cienki placek. Pieczemy 30 min w temperaturze 160 °C .
2.Pieczarki obieramy, kroimy w talarki i mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą . Całość dusimy na oleju aż cebula i pieczarki zmiękną.
3.Filety z kurczaka kroimy w kostkę , doprawiamy i delikatnie podsmażamy.
4.Na ciepłe ciasto serowe wykładamy podduszone pieczarki z cebulą i rozprowadzamy po całym cieście. Tak samo postępujemy z podsmażonym filetem z kurczaka. Całość zwijamy w roladę , przekładamy do blaszki i pieczemy 30 min w temperaturze 170 °C.
Komentarze