Rolada serowo-mięsna

0 (0 ocen)

Polecam roladę serową,z farszem mięsnym z pieczarkami oraz słodkim delikatnym smakiem kukurydzy. Rolada jest super przystawką sprawdzoną na różnych okolicznościowych spotkaniach.

Składniki:

  • Składniki podstawowe ; 1/4 szklanki kukurydzy ,mięso wołowe ,25 dkg pieczarek.
    składnik podstawowy dodatkowy; 40 dkg sera żółtego
    Składniki robocze ; jajko, cebula ,pietruszka zielona , 1 kajzerka ,sól ,pieprz ,1 łyżeczka musztardy,1/2 łyżeczki przyprawy do mielonego ,olej do smażenia, trochę mleka do namoczenia bułki.woda
    dekoracja ; pietruszka zielona ,kukurydza.keczup.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Rolada serowo-mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz ; mięso umyć ,ugotować do miękkości, zmielić przez maszynkę do mięsa.
    Pieczarki obrać pokroić na kawałki ,podsmażyć na oleju ostudzić,zmielić przez maszynkę do mięsa ,cebule obrać także zmielić połączyć z mielonym ugotowanym mięsem dodać namoczoną w mleku odciśniętą kajzerkę, dodać przyprawę do mielonego soli ,pieprzu do smaku oraz jajko.Wszystko dobrze wymieszać.
    Ser żółty włożyć do gotującej sie wody aż sie rozpłynie ,następnie wyciągnąć na sicie i poczekać aż całkowicie odkopie z wody wyłożyć na stół rozwałkować.
  • 2. Na rozwałkowany placek nakładamy farsz ,na farsz nakładamy kukurydze i zwijamy roladę .Obwijamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Dekorujemy keczupem ,zieloną pietruszką i kukurydzą .

Porady

Rolada jest super przekąską ,przystawką ,a do farszu można jeszcze dodać ugotowane i pogniecione żółtka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować