Rolada serowo-krówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać na blaszkę (30x40cm) wyłożonej papierem do pieczenia.. Piec ok. 20-25 min. w 175*.(nie przesuszyć). Wyłożyć na ręcznik kuchenny, zdjąć papier i zwinąć w roladę, wraz z ręcznikiem.
2.Składniki na krem:
3.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,potem ostudzić do letniego.Ubić śmietankę ze śmietan-fixem, potem z porcjami serka.Dalej ubijać dodawać po łyżce miękkiej masy krówkowej. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. 2/3 kremu wyłożyć na odwinięty biszkopt.
4.Zwinąć biszkopt w roladę. Górę posmarować kremem, lecz trochę zostawić na rozetki. Przed robieniem rozetek posypać pitną czekoladą, albo tartą.Całość schłodzić.
Komentarze