Rolada szpinakowa z filetem drobiowym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak jeśli mamy zamrożony to rozmrażamy, odcedzamy na sicie i przesmażamy na łyżce masła z czosnkiem ( przez praskę). Doprawić sól, pieprz --do smaku.Wystudzić!
Pieczarki obrać zetrzeć na grubej tarce i razem z drobno pokrojoną cebulką przesmażyć na oleju.
Fileta kroimy w plasterki, przyprawiamy gyrosem, sól, pieprz--lekko wcześniej rozbijamy.
Ser ścieramy na drobnej tarce.
Jajka wbijamy do miski roztrzepujemy mikserem dodajemy ser, majonez, szpinak, mąkę.Przygotowaną masę wylewamy na blaszkę wcześniej rozkładamy papier do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 180*
Omlet wyjmujemy nakładamy płaty fileta na nich rozkładamy pieczarki . Całość zwijamy w roladę ciasno dłuższy bok ciasta pomagamy sobie papierem ponieważ jest gorące. wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 30 minut.
Komentarze