ROLADA SZPINAKOWA Z FILETEM DROBIOWYM I PIECZARKAMI

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

SUPER PRZYSTAWKA---NA ZIELONO :) I NA BOGATO :)

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    3 kopiaste łyżki mąki
    3 łyżki majonezu
    20 dag. sera żółtego
    20 dag szpinaku mrożonego lub świeżego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    1 podwójny filet z kurczaka
    30 dag pieczarek
    1 cebulka mała
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz, przyprawa gyros/ kebab
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada szpinakowa z filetem drobiowym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak jeśli mamy zamrożony to rozmrażamy, odcedzamy na sicie i przesmażamy na łyżce masła z czosnkiem ( przez praskę). Doprawić sól, pieprz --do smaku.Wystudzić!
    Pieczarki obrać zetrzeć na grubej tarce i razem z drobno pokrojoną cebulką przesmażyć na oleju.
    Fileta kroimy w plasterki, przyprawiamy gyrosem, sól, pieprz--lekko wcześniej rozbijamy.
    Ser ścieramy na drobnej tarce.
    Jajka wbijamy do miski roztrzepujemy mikserem dodajemy ser, majonez, szpinak, mąkę.Przygotowaną masę wylewamy na blaszkę wcześniej rozkładamy papier do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 180*
    Omlet wyjmujemy nakładamy płaty fileta na nich rozkładamy pieczarki . Całość zwijamy w roladę ciasno dłuższy bok ciasta pomagamy sobie papierem ponieważ jest gorące. wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować