Rolada podwójnie czekoladowa-najlepsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników rozkręcić biszkopt. Podzielić na dwie porcje. Wyłożyć do dwóch dużych blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu wyłożyć na ściereczkę posypaną cukrem pudrem i zwinąć.
2.Krem czekoladowy:
Całe jajka ubić na parze z cukrem. Jak zgęstnieją, zdjąć z ognia. Następnie ubijać do przestudzenia. Masło utrzeć na puch, dodać masę jajeczną i dodać rozpuszczoną na parze czekoladę (przestudzoną). Dodać spirytus i utrzeć.
3.Biszkopt posmarować dżemem z porzeczki. Następnie masą i na krawędź wyłożyć pasek galaretki. Zwinąć i wstawić do lodówki. Smacznego!
Komentarze