Rolada pinacolada w chrupiącym cieście migdałowo – kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
Makaron lasagne gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Odcedzamy , okładamy rozdzielone do „podeschnięcia” , a następnie tworzymy prostokąt zakładając jeden płat lasagne na drugi.
Obranego ananasa kroimy w drobną kosteczkę , dodajemy pokrojone mango, a następnie zalewamy malibu i posypujemy odrobiną cukru pudru.
Przygotowane nadzienie nakładamy przez środek naszego ciasta makaronowego , zakładając boki do środka , tak by nadzienie nie wypłynęło , a następnie zwijamy roladkę.
Jeśli obawiamy się , że roladka może się otworzyć przewiązujemy ją nicią , którą zdejmiemy zaraz po usmażeniu.
Obtaczamy w rozbełtanym jajku , a następnie w wiórkach kokosowych wymieszanych z płatkami migdałów.
Pozostawiamy na ok. 5 minut do „sklejenia”.
Smażymy z każdej strony po kilka minut na rozgrzanym klarowanym maśle.
Zarówno wiórki kokosowe jak i płatki migdałów muszę się ładnie zezłocic.
Podajemy gorące obficie posypane cukrem pudrem.
Świetnym dodatkiem może być tu również kleks bitej śmietany lub gałka lodów waniliowych.
Pycha!
Porady
Jako nadzienie mozemy śmiało wykorzystac dowolne , ulubione owoce.
Komentarze