Rolada w cieście serowym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser zetrzeć na grubych oczkach i połączyć z majonezem, jajkami i ziołami na gładką masę. Następnie wylać ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Kiedy ciasto się piecze przygotowujemy farsz.
2.Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone lub starte na grubych oczkach. Smażymy, a gdy woda odparuje zdejmujemy z ognia i mieszamy z startym serem żółtym.
3.Filety oczyszczamy, myjemy i rozbijamy na cienkie płaty. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4.Po upływie 30 minut wyjmujemy z piekarnika nasze ciasto serowe.
5.Wykładamy na ciasto filety, a następnie farsz z pieczarek. Zwijamy w roladę.
6.Zwiniętą roladę znów wkładamy do piekarnika na 30 minut. Z wierzchu roladę przykrywamy papierem żeby się ciasto nie przypiekło.
7.Kiedy roladę mamy już gotową kroimy ją w plastry około 2 cm i podajemy np. z ziemniaczkami opiekanymi.
Komentarze