Rolada z wafla kakaowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do wąskiego naczynia (np. keksówki).
1. Mleko, kakao i cukier zagotować. Herbatniki pokruszyć i wsypać do ciepłej zagotowanej masy, wymieszać. Wziąć trzy pary wafli (po 2 sztuki). Na każdy z trzech wafli ułożony grubym kwadratem do góry nakładać ciepłą masę.
2. Wiórki kokosowe zalać gorącym mlekiem. Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać przestudzone wiórki. Na kolejne trzy wafle nałożyć masę kokosową. Przełożyć jeden ciemny wafel (kakaowy) waflem jasnym (kokosowym), tak aby powstały trzy oddzielne placki. Stężałą galaretkę pokroić na trzy pasy, kłaść na brzegi andrutów i zawijać. Powstaną trzy rolady. Na wierzch można zrobić polewę z mleka, masła, cukru i kakao. Posypać wiórkami.
Komentarze