Rolada z ciasta francuskiego z botwiną

0 (0 ocen)

Rolada z ciasta francuskiego z botwiną.

Składniki:

  • 2 płaty ciasta francuskiego
    2 pęczki botwiny (500g)
    1 cebula
    150g sera feta
    100g orzechów włoskich
    125g masła
    3 łyżki oliwy
    2 jaja
    1 łyżeczka papryki różowej
    sól, pieprz
    1 żółtko do posmarowania
    1łyżka sezamu białego
    1 łyżka sezamu czarnego.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z ciasta francuskiego z botwiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżeli ciasto mamy zamrożone ,to odmrozić.
    Botwinę umytą, oczyszczoną drobno pokroić.
    Fetę rozdrobnić.
    Na 3 łyżkach masła z oliwą dusić posiekaną cebulę z posiekanymi orzechami.
    Dodać botwinę ,dusić jeszcze 2 minuty. Ostudzić.
    Dodać 1 jajko, ser, paprykę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
    Jeden płat ciasta posmarować stopionym masłem ,nałożyć drugi i rozwałkować.
    Na ciasto wyłożyć masę z botwiną i zrolować roladę.
    Wierzch posmarować żółtkiem i posypać dekoracyjnie sezamem.
    Roladę piec w temp.200stop. 35-40minut.
    Kroić na 4-5 cm kawałki. Jest naprawdę smaczna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować