Rolada z ciasta francuskiego z przepisu ,,Gotuj po kroku’’

0 (0 ocen)

Na ciepło i na zimno - niebo w gębie :)

Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego, cebula, 500g pieczarek, 500g mięsa mielonego, 2 jajka, bułka tarta, oliwa, sól,pieprz

Rolada z ciasta francuskiego z przepisu ,,gotuj po kroku’’ - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz : pieczarki i cebulę i mieso mielone udusic na oliwie. Farsz ostudzic, wbic jajko,dodac bułke tarta ( masa nie powinna być jednolita) doprawic sola oraz pieprzem. Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć farsz. Zawinąc. Roladę posmarowac jajkiem i zrobic nacięcia. Piec ok. 40 minut w 200 st z termo obiegiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy