Rolada z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z indyka rozcinamy tak , aby powstał mam prostokąt i nacieramy przyprawami.
Przygotowujemy farsz:
Wątróbkę smażymy w całości na maśle, po wystygnięciu kroimy w dużą kostkę.
Pieczarki kroimy w talarki i także dusimy przez chwilę na maśle.
Surowy filet z kurczaka mielimy , dodajemy sól, pieprz, wegetę, jajko, bułkę tartą, pieczarki oraz wątróbkę. Wyrobić dokładnie i tak przygotowany farsz rozsmarować na filecie z indyka, krótsze brzegi mięsa złożyć do środka i zwinąć w roladę. Owinąć roladę mocnym sznurkiem ,posypać wiórkami z masła, włożyć do rękawa do pieczenia, umieścić na blasze i piec w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 200 stopni.
2.Roladę możemy podać na ciepło jako danie główne lub na zimno pokrojoną w plastry jako przystawkę.
Komentarze