Rolada z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z indyka nalezy rozciąć tak by uzyskać jak największy płat i lekko rozbić tłuczkiem. Opruszyć solą i pieprzem.
2. Pieczarki obgotować w wodzie około 5 minut, ostudzić i razem z cebulą drobno posiekać . Podsmażyć na łyżce masła. Doprawić solą i pieprzem. Mięso mielone przełożyć do miseczki i również doprawić szczyptą soli i pieprzu. Na mięsie z indyka rozsmarować mięso mielone a na nim pieczarki z cebulą.
3.Zwinąć ciasno roladę i obwiązać nitką. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać odrobine soli, masło i pietruszkę. Wymieszać. Posmarować roladę w trakcie pieczenia. Piec około 1 h - 1 i 15 minut w 180 st.
Porady
Mięso mielone można wymieszać z pieczarkami. A do farszu dodać odrobinę czerwonej papryki.
Komentarze