ROLADA Z JABŁKAMI

0 (0 ocen)

Wystarczy tylko upiec i deser gotowy

Składniki:

  • 7 jajek
    10 dkg cukru
    14 dkg mąki
    1 łyżka proszku do pieczenia
    1 łyżka oleju
    6-7 jabłek
    troszkę cynamonu i bułki tartej

Rolada z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem i dodawać po jednym żółtku i po trochu mąki ubijając na małych obrotach.
  • jabłuszka 2. Jabłka obrać, pokroić w ósemki i ułożyć na blaszkę o wymiarach 37x37 cm.
    posypać cynamonem i bułką tartą.
  • do piekarnika 3. Ciasto wylać na jabłka i piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
  • 4. Po upieczeniu zdjąć papier i zwinąć w ściereczkę. Gdy wystygnie posypać cukrem pudrem lub poląć polewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy