Rolada z kurczaka

4.49 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem emerytowanym technikiem ekonomistą. Mam sześcioro wnucząt i jednego prawnuka.Często korzystam ze sprawdzonych przepisów.

Składniki:

  • ● kurczak o wadze ok. 2 kg
    ● 15 dag szynki w plastrach
    Farsz:
    ● 1 cebula
    ● 6 dag masła
    ● 25 dag cielęciny lub filetów z kurczaka
    ● garść bułki tartej
    ● garść posiekanej natki pietruszki
    ● 1 jajko
    ● 2 łyżki oliwy
    ● 4 dag posiekanych orzechów pistacjowych
    ● 1 łyżka bazylii, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z kurczaka 1. Kurczaka odfiletowujemy od
    kości. Płat mięsa solimy, pieprzymy
    i odkładamy. Pokrojoną
    cebulę smażymy na maśle. Cielęcinę
    lub filety z kurczaka mielimy
    w maszynce do mięsa.
    Mieszamy z cebulą. Dodajemy
    pozostałe składniki farszu i dokładnie
    wyrabiamy.
  • Rolada z kurczaka 2. Kurczaka rozcinamy. Na płacie
    mięsa, na spodzie kurczaka,
    układamy plastry szynki. Wykładamy
    farsz, zwijamy roladę.
  • Rolada z kurczaka 3. Pieczemy w piekarniku ok.
    1,5 godz. w temp. 180 °C. Na
    spód dajemy folię, wtedy nie
    trzeba już dodawać tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować