Rolada z łopatki faszerowana pieczarkami

4.5 (158 ocen)

Niedzielny obiad trochę inaczej :)

Składniki:

  • 1 kg łopatki
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    1 łyżeczka żelatyny
    przyprawy : sól , pieprz , majeranek , przyprawa do mięsa.
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z łopatki faszerowana pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozciąć na płat, lekko rozbić , posypać solą , pieprzem i majerankiem.
  • 2. Na oleju zeszklić cebulę , dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach , chwilę smażyć , odparować wodę , przyprawić solą i pieprzem . Do lekko wystudzonego farszu wsypać żelatynę , wymieszać .Posmarować płat mięsa , zrolować , obwiązać nicią. Całość jeszcze raz natrzeć przyprawą do mięs , majerankiem.
  • 3. Piec w rękawie jedną godzinę , w temp. 190 stopni

Porady

Podawać na gorąco lub na zimno , jako wędlinę do chleba .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować