Rolada z sera żółtego z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: Pieczarki obrać i pokroić w piórka, a cebulę i paprykę w kostkę. Przesmażyć razem na odrobinie tłuszczu do odparowania płynu. Wszystkie składniki razem połączyć. Gdyby masa była rzadka dodać bułkę tartą. Doprawić.
2.Ciasto serowe: Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ubić ze szczyptą soli. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przelać na dużą blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Od jeszcze ciepłego placka odlepić papier. Nałożyć farsz zostawiając sobie po bokach 1,5 cm marginesy i zwinąć w ciasną roladę. Owinąć ją w papier do pieczenia aby przy ponownym pieczeniu się nie rozeszła. Piec ok. 35 – 40 minut w 180 stopniach
Komentarze