Rolada z szynki z grzybami i kasza gryczana

0 (0 ocen)

  • 60 min

dobry obiad nie jest zły

  • 60 min

Składniki:

  • kawałek ładnej szynki ok 600 g
    sos sojowy
    ocet balsamiczny
    oliwa

    1 cebula
    100 g grzybów leśnych (opieńki)
    1 papryka
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    oregano
    bazylia
    60 g żółtego sera

    kasza gryczana 1 szkl
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka soli
    szczypta ogórków kiszonych suszonych

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z szynki z grzybami i kasza gryczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Cebulę przyrumienić na tłuszczu, dodać pokrojone grzyby, pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy do smaku. Dusić aż odparuję płyny. Wystudzić. Na tarce o średnich oczkach zetrzeć ser żółty i dodać do nadzienia. Wymieszać.

    Mięso naciąć tak by powstał jak największy płat , rozbić trochę młotkiem do mięsa, Przeciąć na dwie części. Nałożyć nadzienie, zrolować i obwiązać sznureczkiem. Skropić oliwą, octem balsamicznym i sosem sojowym. Podlać niewielką ilością wody. ok pół szkl . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st z termoobiegiem na ok 30 min. po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 150 st i piec jeszcze ok 15 min.
    Kaszę ugotować w 2 szkl wody z dodatkiem soli, 1 łyżki oleju i szczypty ogórków kiszonych suszonych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować