Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami

4.47 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Aromatyczna i łatwa w przygotowaniu rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami. Można podawać do obiadu lub na zimno jak wędlina.

Składniki:

  • ok. 80 dag schabu
    30 dag pieczarek
    50 dag świeżego szpinaku
    1 główka czosnku
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

    Marynata:
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    tymianek
    majeranek
    cząber
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (154 ocen)

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19hr6rs 1. Mięso oczyścić, rozkroić na płat o grubości ok 1,5 cm. Rozbić przez folię spożywczą. Z obu stron natrzeć musztardą, posypać tymiankiem, cząbrem, majerankiem, doprawić solą i pieprzem. Za pomocą foli zwinąć w roladę i włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  • image-1y10lqe 2. Pieczarki oczyścić, pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Szpinak umyć, osuszyć, pokroić i wrzucić z posiekanym czosnkiem i suszonym czosnkiem niedźwiedzim na odrobinę rozgrzanego oleju, dusić do miękkości. Doprawić.
  • image-0ohtqjd 3. Mięso rozwinąć, a na jego powierzchni rozłożyć równomiernie szpinak, a na nim pieczarki.
  • image-1ky8bw1 4. Ponownie zrolować. Obwiązać bawełnianym sznurkiem, aby zachować kształt. Piec w rękawie do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 80 minut. W połowie pieczenia można odwrócić roladę.Na ok.10-15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, tak aby przyrumienić wierzch mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab Szpinak

Notka redakcyjna

PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować