Rolada ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namoczyć w wodzie, wycisnąć ale nie do końca, lepiej żeby trochę wody zostało.
Dodać jajko i przyprawy, wymieszać dobrze wyrabiając.
farsz; Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać tłuszcz , wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek, przyrumienić chwilę i dodać szpinak, przyprawić i ciągle mieszając odparować.
Na folii rozłożyć mięsną masę równomiernie na prostokąt.
Na mięso równomiernie rozłożyć farsz szpinakowy.
Przytrzymując brzeg folii zrolować całość i ostrożnie przykryć foremką keksówką uprzednio posmarowaną i posypaną tartą bułką, po czym przy pomocy deseczki szybko odwrócić by rolada znalazła się w formie. Posypać tarą bułką wygładzić i skropić oliwą.
Piec ok 50- 60 min w temp 200 st
Podawać z młodymi ziemniaczkami z wody z koperkiem i sałatką.
Komentarze