Rolada ze szpinakiem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 45 min

Świetna propozycja nie tylko na wielkanocny stół. Zachwyca nie tylko wyglądem ale i smakiem

  • 2 godz. 45 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    25 dag mielonego
    45 dag mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
    4 jajka
    kromka chleba
    2-3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Jajko

Rolada ze szpinakiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 jajka gotujemy na twardo. Schab nacinamy wzdłuż tak, żeby po rozłożeniu powstał prostokąt. Rozbijamy mocno tłuczkiem do mięsa. Chleb moczymy w wodzie. Dodajemy do mielonego razem z jajkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na schab. Szpinak rozmrażamy na patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Solimy i pieprzymy do smaku. Na mięso wykładamy warstwę mielonego mięsa. Z brzegu schabu układamy jajka. Zwijamy jak najbardziej ciasno się da w roladę. Owijamy szczelnie folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez ok. 2 h. Wyciągamy i kroimy w plastry. Danie najlepiej smakuje podane z sosem np. chrzanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować