Rolada ziemniaczana

0 (0 ocen)

  • Średni

Warto też paprykę posypać startym serem...

  • Średni

Składniki:

  • - gotowane ziemniaki: 75 dekagramów
    - papryka konserwowa: 30 dekagramów
    - żółtko: 2 sztuki
    - suszony tymianek: 2 łyżeczki
    - mąka: 15 dekagramów
    - sól: 1 szczypta

Rolada ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada ziemniaczana 1. Ziemniaki zmielić. Paprykę odcedzić i pociąć w paseczki. Do ziemniaków dodać żółtka i mąkę, zagnieść. Na zwilżonej folii spożywczej uformować płat masy ziemniaczanej, przykryć warstwą papryki i tymianku, zrolować. Zapiekać ok. 30 min w temp. 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy