Rolada ziemniaczana z kapustą kiszoną

4.5 (144 ocen)

  • 60 min

Przygotowałam świetne danie na Wigilię

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    60 dkg ziemniaków
    30 dkg mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    1 łyżka oliwy
    sól.pieprz

    Farsz

    40 dkg kapusty kiszonej
    2 marchewki
    1 cebula
    2 łyżki oliwy
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Rolada ziemniaczana z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-13m7uh0 1. Kapustę odgotować, wycisnąć. Marchewkę zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać marchewkę i całość dusić do miękkości.
  • image-1mp1yai 2. Wymieszać z kapustą, doprawić solą i pieprzem.
  • image-0fadoov 3. Ziemniaki ugotować i zmielić.
  • image-0r679t8 4. Na stolnicę wyłożyć ziemniaki dodać mąkę , jajka, sól.pieprz, oliwę. Wyrobić ciasto.
  • image-0a3on1o 5. Następnie wyrobioną masę rozwałkować nadając kształt prostokąta.
  • image-14yggkq 6. Wyłożyć farsz, zwinąć w roladę.szczelnie owinąć w folię aluminiową, przyłożyć do blaszki. Piec w piekarniku około 30 min w temperaturze 180 stopni. Podawać na gorąco z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować