Rolada ziemniaczana z pieczarkami i serem

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Fajne i bardzo smaczne danie obiadowe.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g młodych ziemniaków
    200 g pieczarek
    200 g startego sera żółtego
    1 marchewka
    cebula
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    łyżka masła
    sól
    pieprz
    posiekana dymka
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada ziemniaczana z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić,pokroić w półplasterki i posmażyć na maśle.
    Ziemniaki i marchewkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,przełożyć do miski,dodać posmażone pieczarki,start ser,pokrojoną w kostkę cebulę,mąkę ziemniaczaną,wbić jajka,doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
  • 2. Przygotowaną masę wyłożyć na folię aluminiową i uformować z niej roladę,uformowaną roladę obwinąć wystającą folią aluminiową.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 50 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną dymką..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować