Roladki drobiowe z karmelizowaną marchewką i kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewki obrać,umyć i pokroić w cienkie słupki o długości 10 cm.
W garnku zagotować wodę około 1/2 litra,wrzucić marchewkę i gotować ją przez 2 minuty(od zagotowania).
Następnie wyjąć ją i osuszyć przy pomocy ręcznika papierowego.
Na patelni rozgrzać miód,a gdy się zacznie pienić,wrzucić pokrojoną i osuszoną marchewkę i dusić kolejne 2 minuty na wolnym ogniu żeby miód się nie przypalił.Odstawić do ostygnięcia.
2.Mięso rozbić cienko tłuczkiem(najlepiej przez folię spożywczą).
Na każdy kawałek mięsa,od brzegu kłaść porcję karmelizowanej marchewki(4-5 słupków) i zwinąć roladkę.
Oprószyć solą i pieprzem,każdą roladkę panierować,najpierw w mące,potem w rozkłóconych jajkach,a na końcu w bułce tartej wymieszaną z kuskusem.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor.
Komentarze