Roladki drobiowe z karmelizowaną marchewką i kuskusem

5 (140 ocen)

  • 45 min

Banalnie proste wyjątkowo pyszne roladki nadziewane marchewką panierowane w kuskusie

  • 45 min

Składniki:

  • 4 kotlety z kurczaka(lub indyka)
    2 średnie marchewki
    1 łyżka miodu
    2 jajka
    4 łyżki maki
    4 łyżki kaszy kuskus
    4 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Roladki drobiowe z karmelizowaną marchewką i kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obrać,umyć i pokroić w cienkie słupki o długości 10 cm.
    W garnku zagotować wodę około 1/2 litra,wrzucić marchewkę i gotować ją przez 2 minuty(od zagotowania).
    Następnie wyjąć ją i osuszyć przy pomocy ręcznika papierowego.
    Na patelni rozgrzać miód,a gdy się zacznie pienić,wrzucić pokrojoną i osuszoną marchewkę i dusić kolejne 2 minuty na wolnym ogniu żeby miód się nie przypalił.Odstawić do ostygnięcia.
  • 2. Mięso rozbić cienko tłuczkiem(najlepiej przez folię spożywczą).
    Na każdy kawałek mięsa,od brzegu kłaść porcję karmelizowanej marchewki(4-5 słupków) i zwinąć roladkę.
    Oprószyć solą i pieprzem,każdą roladkę panierować,najpierw w mące,potem w rozkłóconych jajkach,a na końcu w bułce tartej wymieszaną z kuskusem.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować