Roladki drobiowe czy wieprzowe są zawsze dobre i na każdą okazje, dziś zrobiłam roladki wieprzowe z pieczarkami i porem :) były szybkie w przygotowaniu i bardzo dobre:) polecam
30 min
Składniki:
6 plastrów schabu wieprzowego
6 plastrów sera żółtego
0,35 kg pieczarek
1 por około 25cm
1 cebula
sól
pieprz
1 jajko
bułka tarta
panierka
olej
przyprawa uniwersalna
Roladka pieczarkowo porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki kroimy w plasterki, natomiast por i cebulę bardzo drobno. Razem podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.
2.Plastry schabu myjemy i osuszamy. Rozbijamy tłuczkiem na bardzo cienkie płaty. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie układamy po plastrze sera żółtego i farsz, a następnie zwijamy w roladki.
3.Roladki obtaczamy w rozkłóconym jajku i w panierce wymieszanej z bułką tartą.
4.Smażymy na rozgrzanym oleju na ładny złocisty kolor.
Komentarze