Roladka z bagietki

5 (198 ocen)

  • 45 min

Super pomysł na imprezy. Zapewniam że szybko zostaną zjedzone.

  • 45 min

Składniki:

  • bagietka
    ulubiona kiełbasa (np szynkowa) pokrojona na plasterki
    papryka pokrojona w długie słupki
    serek topiony ulubionego smaku
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Przekąski

Roladka z bagietki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladka z bagietki 1. Z bagietki odciąć dwa twardsze końce. Resztę pociąć na 2 kawałki. Każdą naciąć wzdłuż, ale nie do końca. Ze środka wyjąć miąższ.
  • roladki z bagietki 2. Środek bagietki posmarować serkiem topionym
  • roladka z bagietki 3. Na serek ułożyć plasterki ulubionej kiełbasy
  • roladki z bagietki 4. Na jednym brzegu bagietki ułożyć paseczki z papryki, po czym ciasno zwinąć roladkę
  • roladki z bagietki 5. Przełożyć ja na folię spożywczą i dociskając moćno zawinąć. Wstawić do lodówki na ok 30 minut
  • roladki z bagietki 6. Stężałą bagietkę można pokroić na plastry
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować