Roladka z kurczaka w sosie śmietankowo musztardowym

4.5 (193 ocen)

  • 45 min

Roladki z kurczaka,z suszonymi pomidorami i szpinakiem,w sosie z musztardy francuskiej , śmietanki i masła

  • 45 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka ok 700g
    liście świeżego szpinaku
    kilka suszonych pomidorów
    200ml śmietany 30%
    1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladka z kurczaka w sosie śmietankowo musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy, pomidory kroimy w paski.
    Drobno posiekany czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażymy.
    Następnie dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem.
    Gdy szpinak się skurczy, dodajemy pomidory i jeszcze chwilę smażymy.

    Fileta kroimy w cienkie paski, i ubijamy.
    Płaty przyprawiamy solą i pieprzem.
    Na fileta nakładamy farsz z pomidorów i szpinaku,
    zawijamy formując roladkę.
    Owijamy folią aluminiową.
    Czynność powtarzamy.

    Roladki wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 20 minut.

    Śmietanę wlewamy na głęboką patelnię, podgrzewamy.
    Gdy trochę się zredukuje, dodajemy musztardę i masło.
    Doprawiamy solą i pieprzem.

    Roladki kroimy na kawałki, podajemy polane sosem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować