Roladka z łososia ze szpinakiem w sosie pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak i drobno posiekany czosnek wrzucamy na patelnie, dodajemy odrobinę oleju i smażymy,
aż szpinak zmięknie.
Łososia przecinamy poziomo na trzy równe części. Nacieramy solą i pieprzem.
Układamy na foli aluminiowej ciasno obok siebie.
Na łososia nakładamy gotowy szpinak, i zwijamy w roladkę.
Pieczemy około 20minut w temperaturze 180 stopni.
Gotową roladkę wyciągamy z foli i kroimy w mniejsze kawałki.
Pesto:
Czosnek drobno siekamy, parmezan ścieramy na tarce.
Wszystkie składniki miksujemy - masa nie musi być idealnie gładka.
Pietruszkę i koperek siekamy, ogórka kroimy w paski.
Miks sałat, ogórka i zieleninę mieszamy z pesto.
Na talerzu układamy sałatkę, kawałki roladki, polewamy sosem i ozdabiamy pomidorkami.
Komentarze