Roladka z masłem koperkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

moja rodzina lubi kiedy eksperymentuje w kuchni, a smak i aromat koperku przypomina im zapach lata.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    100 g masła
    1 pęczek koperku
    1 łyżeczka vegety
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladka z masłem koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka dokładnie opłukać i oczyścić, a następnie zmielić w maszynce do mięsa. Doprawić vegetą, solą i pieprzem.
    Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Miękkie w konsystencji masło wymieszać razem z koperkiem.
    Z mięsa uformować kulki, każdą rozsmarować na stolnicy (tak , aby nie było za cienkie po zwinięciu roladki) i na każdą położyć masło koperkowe. Za pomocą noża zwinąć w roladę i obtoczyć w bułce tartej.
    Na patelni rozgrzać olej (taką ilość, aby roladki były zanurzone w oleju) i smażyć na złoty kolor.
    Podawać z ziemniakami i surówką.

Porady

Zamiast koperku można użyć szczypiorku albo szpinaku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować