Roladka z mięsa mielonego.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest to prosta potrawa dla tych, którym znudził się tradycyjny kotlet mielony.

  • 30 min

Składniki:

  • Wieprzowe mięso mielone, szynka, ser żółty, sól, pieprz, czosnek, bułka tarta, jajko, papryka konserwowa.

Roladka z mięsa mielonego. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą oraz solą, pieprzem i czosnkiem. Następnie podziel na porcje. Każdą z porcji kolejno układaj na woreczku i rozwałkuj. Na mięso ułóż szynkę, ser oraz plasterek papryki. Użyj woreczka, aby zawinąć składniki w mięsie. Smaż na małym ogniu z każdej strony na rumiany kolor. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy