roladki

4.5 (177 ocen)

  • 166 godz. 39 min

połączenie kotleta schabowego i mielonego w lekkiej wersji roladki gotowanej na parze

  • 166 godz. 39 min

Składniki:

  • 1,5 kg szynki wieprzowej (ładny chudy kawałek)

    1 szkl czerwonego wina słodkiego

    2 łyżki musztardy

    1 łyżka sosu sojowego ciemnego

    3 łyżki przyprawy Marynata musztardowa Kotani

    Mięso umyć, osuszyć, przełożyć do miski. Z podanych składników zrobić marynatę, zalać mięso i odstawić na noc do lodówki.
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. FARSZ MIELONY

    50 dag mięsa mielonego wieprzowego

    50 dag mięsa mielonego wołowego

    3 jajka

    1 cebulę

    2 łyżki przyprawy curry

    pieprz czarny mielony

    przyprawa uniwersalna

    Do miski włożyć oba rodzaje mięsa mielonego, dodać jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, curry i resztę przypraw do smaku i dokładnie wyrobić.
  • image-0tg86f7 2. Zamarynowaną szynkę wyjąc z marynaty, pokroić na dość spore kotlety, delikatnie rozbić tłuczkiem.

    Na każdy kotlet położyć sporą ilość mięsa mielonego (najlepiej mięso mielone podzielić na tyle porcji co jest kotletów), na środek położyć dowolne pikle (u mnie była marynowana papryka i dynia) i ścisłe zwinąć roladkę.

    Każdą roladkę zawinąć w folię spożywczą lub aluminiową.

    Tak przygotowane roladki gotować na parze ok 2 godz.

    Roladki możemy podawać zarówno na gorąco jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować