Roladki na zielono to propozycja obiadowa, prosto, smacznie, efektownie i nie nudno, delikatne brokuły wspaniale komponują się z drobiowym mięsem.Polecam!
30 min
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
1/2 brokuła świeżego
4 plastry sera topionego z szynką
1 cebula dymka
pieprz zielony ziarnisty do smaku
przyprawa do mięsa do smaku
sól do smaku
Panierka:
2 jajka
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia
Roladki z kurczaka z brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta z kurczaka myjemy, osuszmy ręcznikiem papierowym, dzielimy na 4 porcje, delikatnie rozbijamy, pieprz zielony rozcieramy na miało w moździerzu posypujemy mięso razem z przyprawą do mięsa.Rozkładamy po plastrze sera.
Brokuły obgotowujemy na pół twardo w osolonym wrzątku odcedzamy kroimy na drobno, rozkładamy na kotletach razem z posiekaną drobniutko cebulką razem ze szczypiorem, doprawiamy do smaku solą, zawijamy w roladki, panierujemy w mące jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.
Komentarze