roladki nadziewane z piersi kurczaka

4.5 (199 ocen)

  • 50 min

ta potrawa została stworzona dzięki metodzie prób i błędów. Ten przepis jest dla mnie wartością sentymentalną ponieważ jest to mój pierwszy debiutancki przepis którym pragnę się podzielić z czytelnikami "PRZYŚLIJ PRZEPIS"

  • 50 min

Składniki:

  • 1 cebula
    300 g startych na tarce pieczarek
    100 g pokrojonego w słupki sera żółtego
    100 g pokrojonego w plastry boczku surowego wędzonego
    500g piersi z kurczaka

    dodatkowo
    masło lub margaryna
    musztarda
    sól i pieprz

    panierka
    bułka tarta
    roztrzepane jajko
    lub :
    pokruszone płatki kukurydziane

    folia aluminiowa i folia spożywcza <przeźroczysta>
    garnek z gotowaną wodą
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki nadziewane z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso z piersi kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i rozbijamy tłuczkiem.Rozbite mięso lekko posypujemy solą i pieprzem


    2 Na rozpuszczonym maśle smażymy pieczarki z cebulą.
    Na osobnej patelni smażymy plastry boczku.


    3. Kładziemy pierś z kurczaka smarujemy ją łyżeczką musztardy na nią na całej długości kładziemy pieczarki następnie wykładamy plaster boczku i słupek sera żółtego.


    4.Tak przygotowane mięso zawijamy ciasno w roladkę. Przekładamy je na folię spożywczą i bardzo bardzo ciasno zawijamy a boki rolujemy na kształt cukierka, następnie w ten sam sposób owijamy nasze roladki w folię aluminiową


    5. Gotowe roladki wrzucamy do gotującej się wody na około 25-20 min,
    po tym czasie wyciągnąć nasze roladki i odwijamy z folii , otrzymujemy w ten sposób kształtne gotowane roladki możemy je zostawić w takiej formie lub obtoczyć w panierce


    6.W celu przygotowania panierki ostudzone roladki maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w pokruszonych płatkach.


    7. Smażymy na maśle z każdej strony


    SMACZNEGO

Porady

Te roladki są smaczne w formie ugotowanej bardziej" FIT" :) lub obtoczone w panierce. Możecie każdą panierkę wykorzystać do obtoczenia roladek czy tradycyjną bułkę tartą lub tak jak ja to zrobiłam w pokruszonych płatkach kukurydzianych lub inny sposób w płatkach migdałowych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować