Roladki cielęce faszerowane kolorowym musem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Ciekawy smaczny pomysł i przede wszystkim świetnie wygląda :)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • POLęDWICZKA CIELęCA:
    - polędwiczka cielęca: 400 gramów
    - pierś z indyka: 200 gramów
    - ziemniaki młode lub jakie masz: 300 gramów
    - fasolka szparagowa: 300 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 50 gramów
    - śmietanka 36 %: 200 mililitrów
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 pęczek
    - szalotka: 1 sztuka
    - wino półwytrawne białe: 100 mililitrów
    - przyprawy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki cielęce faszerowane kolorowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki Cielęce 1. Polędwiczkę i piersi opłukać, następnie podsmażyć paprykę. Pierś blenderujemy z papryką i jajkiem, drugi z pietruszką i także z jajkiem. Rozbijamy polędwiczki i dodajemy mus, następnie zwijamy w cukierka(w folie aluminiową). Wkładamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez ok. 40min. Ziemniaki kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącej patelni z dodatkiem tymianku. Fasolkę gotujemy i wrzucamy na patelnię z masłem i podsmażamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować